Vaikka eihän tämä 13:26 monen mielestä ole enää aamua, mutta minunkaltaiselle yökukkujalle/aamunukkujalle tämä menee vielä aamusta. Muutenkin periaatteisiini kuuluu että aamu on silloin kun silmät jaksaa avata. Joopa joo.
Tänään voisin tosissaankin vääntää sen uuden ulkoasun, alkaa tympimään ihan kunnolla tämä iänikunen kökkö. Ei vaan oo minkäänlaista ideaa että mikä mahtas olla seuraava tyyli.

Selasin nettigallerioiden pyhätön, IRC-gallerian käyttäjiä, ja vastaan tuli mies jolla oli paljon kuvia eri ikäisistä kissoistaan. Tarkastelin sitten miehen saamia kommetteja ja suorastaan pöyristyin. Noin 9/10 kommenteista oli haukkumista ja valitusta siitä, miten mies ei osaa pitää kissojaan. Että nartut olisi leikattava välittömästi ettei tule lisää pentuja ja eikä sitten tarvi "netissä itkeä kun hukkuu kissoihin." Ko. kommentti oli osoitettu kuvaan, jossa oli pieniä kissanpentuja, ja jonka kuvatekstinä oli pentujen luovutuspäivämäärä ja että niitä saisi varailla mikäli kissanpentu kiinnostaa. Jos tuollainen on "netissä itkemistä" niin...
Ja auttakoon armias vaan sitä miestä kun oli mennyt laittamaan kuvan edesmenneestä kissastaan, ja maininnut vielä että eläin oli jäänyt auton alle. Ei riittäneet sormet laskemaan että moniko oli sitä mieltä että "ihan oikeen kun pidät kissojasi irti" "Kissat pois tuollaisilta murhaajilta, etkö tajua ettei kissoja pidetä irti".
Sitten huvikseni katsoin että mistä moiset besserwisserit ovat kotoisin. "Yllättäin" melkoisista ydinkaupungeista. Tämä "kissamies" puolestaan asui "umpilandella". Noin erilaisissa ympäristöissä  esimerkiksi kissojen pito on olosuhteidenkin pakosta erilaisia. "Maalla" kissoja yleisimmin pidetään irti, eikä siellä yleensä ole kamalan suurta riskiä jäädä esim. auton alle (sen lisäksi kissoilla on usein oma "työtehtävänsä" navetoissa yms). Toisin on kaupungissa.
Toki myös maalla on kissoille omia vaarojaan, mutta niitä ei pitäisi mennä vertamaan kaupungissa oleviin.
Voin vain kuvitella miten maalla asuvat ihmiset nauraisivat kun joku kaupungista tuleva käskisi rakentaa kissalle oma pikku ulkotarhan tai pitää kissat sisällä.

Täytyypä vielä lisätä että itse tuen 100% kissojen sisällä pitämistä taajamissa. Itsekään en omiani ulos päästäisi, vaikka pieni on tämäkin paikkakunta. [Sen tosiasian lisäksi että minulla ei ole kissoja...]. Kuitenkin olen myös sitä mieltä että jos jossain taajaman ulkopuolella asuisin niin kissat saisivat olla irti.
Joten kannattaa muistaa että sikäli mikäli itse ei ole "maalla" viettänyt aikaa, ei välttämättä kannata jakaa neuvoja tuosta noin vaan [vaikka neuvot olisivatkin kuinka hyviä tahansa ;) ]

Onneksi maailma on niin suuri että tänne mahtuu monenlaista...
Joopa joo eipä tultu taaskaan hullua hurskaammaksi.